top of page

LA HISTÒRIA DE JAMI

3.jpg

Sóc Jami i tinc 30 anys. He eixit del meu país a la recerca de ser jo mateix, sóc refugiat i sóc ací per a aconseguir-ho.

Vinc d'un país ple d'homofòbia i desigualtat social i vull poder sumar a l'Estat Espanyol. Aquest país és el que m'està donant l'oportunitat de construir una nova vida, no parle del govern perquè he sigut rebutjat per ell en diverses ocasions.

Sóc ací gràcies als amics i amigues que em vaig fer amb el temps i es que aconseguiré tindre la vida que vull. Jo, com moltes altres persones, he eixit a la recerca de la meua vida i vull contar la meua història perquè la gent sàpia que no és fàcil però ho aconseguirem.

Existim, som moltes més de les que imagines i mai baixarem la guàrdia perquè patim per ser els qui som i som ací per a secundar i salvar als que encara estan perduts.

Estic orgullós de la meua comunitat i mai serem xicotets, fràgils i ignorats. Al Brasil tindre estudis i estar preparats per al mercat de treball no et val de res, llevat que destaques per la pell blanca i vindre d'una província desenvolupada.

Però ací estem, lluitant per a ser i poder tindre un vida digna sense violència i menyspreu. Me n'alegre de ser gai i de ser com sóc.

Admet que no és fàcil i no ho serà i per això estem lluitant perquè totes accepten i compartisquen la nostra existència i veu!

España denegó más del 97% de las solicitudes de asilo tramitadas en 2020: según indica la Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR) en su último informe “88.762 personas solicitaron protección internacional en España, el 87% originarias de América Latina”. Colombia, con 38.683 peticiones de asilo presentadas, solo superado por Venezuela, acumuló 37.907 negativas.


España otorgó protección internacional a un total de 5.700 personas durante el año 2020. De las 114.919 solicitudes estudiadas, 28.365 procedieron de Venezuela; 27.576, de Colombia; 5.536, de Honduras; 5.162, de Perú; 3.750, de Nicaragua, 2.521, de El Salvador; 1.537, de Mali; 1.531, de Cuba; 1.120, de Ucrania; y 1.108, de Marruecos.
 

Con estos datos, España se coloca en la cola de los países de la Unión Europea en materia de reconocimiento y protección. Según el informe publicado por CEAR, Francia tiene una tasa de reconocimiento del 22%; Italia, del 23%; Bélgica, del 35%; y Alemania, del 44%.
 

Siguiendo los pasos de Trump, la Unión Europea levanta muros y fronteras ante la llegada de personas migrantes. Grecia, Polonia y Lituania están construyendo fortalezas para impedir que estas personas puedan cruzar sus fronteras. Ante la ausencia de una política común en materia de refugiados y asilo político, la UE decide fortificarse con más de mil kilómetros de hormigón, alambradas y vallas.
 

Según datos de CEAR y ACNUR, en el mundo existen entre 80 y 82 millones de personas refugiadas, de las cuales el 86% fueron acogidas por países empobrecidos.

bottom of page